Kuidas valida riideid vastsündinud beebile? Milliseid ja kui palju?

Raseduse aeg on imeilus, kuid samas ka natuke murettekitav aeg, eriti kui ootad oma esimest last. Üks suurimaid küsimusi, mis vanematel tekib, on see, milliseid riideid vastsündinud beebile varuda ja kui palju riideid tegelikult vaja läheb. Karru Kids on siin, et aidata sul teha parimaid valikuid ja tunda end kindlamalt.

Kui palju riideid vastsündinud beebile osta?

Kui oled alles riideid ostma hakanud, võib olla keeruline hinnata, kui palju riideid vastsündinud beebile ette varuda. Tegelikult sõltub riiete kogus sellest, kui tihti plaanid pesu pesta ja milliseid riideid eelistad. Tasub ka meeles pidada, et poed on avatud ka pärast beebi sündi ja eelistused võivad aja jooksul muutuda, millised riided just Sulle ja Sinu beebile kõige mugavamad on. Siin on aga soovituslik nimekiri esimesteks kuudeks:

  • 6-8 bodi: Olgu need lühikeste või pikkade varrukatega, bodid on igapäevane riideese, mida läheb vaja mitu tükki päevas. Karru Kidsi pehmed ja nahasõbralikud bodid on valmistatud orgaanilisest puuvillast, mis sobib ideaalselt vastsündinu tundlikule nahale. Karru Kidsi bodid leiad SIIT.
  • 4-6 haarempüksid: Haarempüksid on mugavad ja pehmed beebi õrnale kõhule. Karru Kidsi haarempüksid on valmistatud hingavast puuvillasest kangast, mis hoiab beebi mõnusalt jahedana suvekuudel ning soojana talvel, kui valida meriinovoodriga püksid. Haarempükste valikud leiad SIIT.
  • 2-3 lukuga tudukombekat: Lukuga tudukombekad on ideaalsed öiseks mähkmevahetuseks, beebi saab kiiresti ja lihtsalt riietatud, midagi ei ole vaja üle pea tõmmata ning seljas pole liiga palju kihte. Paljude perede jaoks on tudukombekad nii mugav lahendus, et neid kasutatakse ka päevasel ajal toakombekana. Lukuga tudukombed on SIIN.
  • 2-3 kombekat: Kombekad on ideaalsed õueriided. Suvekuudel vali topeltpuuvillane kombekas, mis on hingav ja kaitseb beebi õrna nahka. Talvekuudeks ja autosõitudeks soovitame meriino villast kombekat, mis hoiab beebi mõnusalt soojas ka külmemate ilmadega. Millist voodrit täpsemalt eelistada, loe täpsemalt ka SIIT. Õuekombede valiku Karru Kidsis leiad SIIT.
  • 2 paari papusid ja kindaid: Papud ja kindad on olulised, eriti kui beebi sünnib külmematel kuudel. Need kaitsevad beebi väikeseid käsi ja jalgu külma eest. Papud ja kindad on samamoodi valikus erinevate voodritega. Karru Kidsi papud ja kindad leiad SIIT.
  • 1-2 mütsi ja salli: Müts ja sall on vajalikud igal ajal aastas. Suvel vali õhem topeltpuuvillane müts, mis kaitseb päikese eest. Talveks vali meriinovillane müts ja sall, mis hoiavad sooja, kuid on samas hingavad. Kõik Karru Kidsi mütsid leiad SIIT ja sallid SIIT.

Mis suuruses riideid vastsündinule varuda?

Palju küsitakse ka, mis suuruses riideid vastsündinule varuda. Vastsündinud beebide suurus võib varieeruda, kuid üldiselt on 56 cm suurus alguseks ideaalne. Karru Kidsi riided on saadaval mitmes suuruses ja meie riietel on ka kasvuvaru, nii et neid saab kasutada veidi kauem.

Kui on teada, et on oodata suuremat beebit või on tegu mitmenda lapsega ja teised lapsed peres on olnud suuremad vastsündinud, siis tasub kaaluda kohe ka suurema 62 cm suuruse riiete ostmist, kuna 56 suurus võib sel juhul väga kiiresti väikseks jääd.

Millised riided on beebile parimad erinevateks aastaaegadeks?

Millised riided beebile kevadeks ja suveks? Kevad ja suvi tähendavad soojemat ilma, kuid ka ootamatuid ilmamuutusi, eriti Eesti kliimas. Soovitame valida kergemad bodid ja haarempüksid, mis võimaldavad õhu liikumist ja hoiavad beebi jahedana. Samuti on hea omada mõnda õhemat kombekat ja kergemat puuvillast mütsi.

Millised riided beebile sügiseks ja talveks? Sügis ja talv nõuavad soojemaid kihte. Meriino vill on ideaalne materjal, kuna see hoiab sooja, kuid on samas hingav. Meriinovillased haarempüksid ja kombekad on ideaalsed valikud, mida saab kombineerida soojade mütside ja sallidega. Ära unusta ka papusid ja kindaid, et hoida beebi käed ja jalad soojad.

Kasulikud nõuanded: mida veel arvestada riiete valimisel?

Väldi liiga kitsaid rõivaid: Beebid vajavad mugavust ja liikumisvabadust, seega väldi liiga kitsaid või raskesti selga pandavaid riideid. Karru Kidsi haarempüksid ja bodid on disainitud nii, et neid on lihtne selga panna ja need on piisavalt avarad, et beebi saaks vabalt liikuda.

Mõtle kihilisele riietusele: Erinevatel aastaaegadel on kihiline riietumine võtmetähtsusega. Kihiline riietus võimaldab temperatuuri reguleerida vastavalt ilmastikutingimustele ja beebi vajadustele. Karru Kidsi meriino villased tooted sobivad suurepäraselt talveks, samas kui meie puuvillased riided on ideaalsed soojemateks kuudeks.

Kokkuvõttes on oluline meeles pidada, et beebiriiete ostmisel tuleks arvestada nii nende mugavuse, ohutuse kui ka funktsionaalsusega. Karru Kidsi tooted on loodud just nendele kolmele omadusele mõeldes.

Kui sul on küsimusi või vajad rohkem soovitusi, oleme alati siin, et aidata!